FAQ

Algemeen

  • Wat is het concept van Babes with Balls?

Mijn missie is om vrouwen uit te nodigen om meer uit hun comfortzone te stappen, iets nieuws te ontdekken maar ook om dichter bij zichzelf thuis te kunnen komen. Nieuwe connecties met vrouwen, verbinding voelen, nieuwe vriendschappen laten bloeien,.. en dit aan de hand van leuke activiteiten, events, reizen, etc. De energie van vrouwen die samenkomen, is fantastisch! We kunnen elkaar upliften, motiveren, aanmoedigen en allerlei ervaringen delen waardoor we nog meer kunnen groeien als vrouw.

  • Hoe is het concept van Babes with Balls ontstaan?

Ik ben Laura, 32 jaar en afkomstig uit Gent. Mijn liefde voor de oceaan is er al sinds ik geboren ben als échte vertegenwoordigster van de vissen horoscoop. Pas op mijn 30ste ben ik beginnen leren surfen omdat ik de kans kreeg om 4 maanden een surfhouse te runnen in Frankrijk. Ik merkte snel dat surfen een dominerende mannenwereld is en ik een andere vibe wou creëren. Minder prestatie gericht uit mijn comfortzone stappen maar eerder met meer zachtheid. Meer focus leggen op plezier beleven, op meer vrouwelijke energie. Ik weet dus als de beste hoe het is om op latere leeftijd te leren surfen (meaning: niet in mijn puberjaren want ik ben nog steeds jong uiteraard haha). Surfen is een uitdagende sport maar zo verrijkend. Het kan een rollercoaster zijn van emoties en in het water krijg ik telkens veel levenslessen.

Ik sta regelmatig stil bij wie ik ben en hoe ik naar de wereld kijk. In de snelheid van de maatschappij, heb ik vaker nood aan ontprikkelen en ontspannen. Met yoga, meditatie, intuitief bewegen, ademwerk, in de buitenlucht zijn en gezond te eten kom ik dichter bij mezelf. Deze zaken implementeer ik graag in alles wat ik doe. ⁠

Het is een yin & yang verhaal. Ik kom graag eens uit mijn comfortzone met nieuwe dingen te proberen en te leren, maar ik kom tegelijkertijd ook graag tot rust, terug naar de kern binnen in mezelf. Deze vertaling zal je over de hele lijn terug zien met alles wat ik organiseer met Babes with Balls. ⁠Ik hoop je eens mee te kunnen nemen of jou te ontmoeten op 1 van de events!

  • Kan ik mij alleen inschrijven?

Ja, natuurlijk! Het concept is toegankelijk voor iedereen die graag wilt verbinden met andere, likeminded vrouwen, maar ook wilt verbinden met zichzelf. Dit is jouw kans om dichter bij jezelf te komen, jezelf beter te leren kennen in een groep maar ook alleen. Vaak ontstaan er nieuwe vriendschappen en dit is de mooie meerwaarde!

Surfen

  • Heb ik surfervaring nodig?

Neen, helemaal niet! Het concept van Babes with Balls is toegankelijk voor elk niveau. Zeker als jij een beginner bent en voor de eerste keer wilt leren surfen! De focus ligt vooral op fun beleven, good vibes, elkaar motiveren, aanmoedigen, leuke momenten delen met andere vrouwen in het water, meer vrouwelijke energie. In de surfwereld is vaak een mannelijke energie overheersend, net daarom is het fijn om met andere vrouwen deze ervaring op te doen! De meeste vrouwen die inschrijven, zijn beginners en willen dit heel graag leren of ervaren of het iets voor hen is.

  • Kan ik mee als ik wel al kan surfen?

Ja, natuurlijk! Afhankelijk van het accommodatie type en locatie, kan je surfmateriaal gebruiken in de guesthouse of je kan surfmateriaal huren in de lokale surfschool waar we samenwerken. Hiernaast kan je ook surflessen boeken op jouw niveau en jouw techniek verbeteren.

  • Hoe verlopen de surflessen?

De surflessen worden gegeven door een ervaren surf teacher van een lokale surfschool. De lessen worden telkens verdeeld per niveau. Een surfles duurt gemiddeld 2u.

  • Kan ik meekomen als ik niet wil surfen?

Dit is afhankelijk per reis en concept maar meestal ben jij helemaal welkom indien je niet wilt surfen. Bekijk het aanbod op de website en de uitleg, het staat er telkens bij. Indien jij niet wilt surfen, kan je gemakkelijk deze tijd voor jezelf invullen om vb. een boek te lezen, te rusten, op het strand liggen, een wandeling maken, etc.

Yoga

  • Heb ik yoga ervaring nodig?

Neen, de yogalessen zijn toegankelijk voor ieder niveau. Het belangrijkste is dat jij ervoor openstaat. De yogalessen worden gegeven door een ervaren yoga teacher die jou volledig zal begeleiden. De focus ligt voornamelijk op het stretchen van je lichaam en spieren, ademhaling & ontspanning. Het is een moment voor jezelf, voor jouw lichaam en geest.

  • Is het verplicht om mee te doen aan activiteiten/programma?

Jij hebt de vrijheid om te kiezen of je mee doet aan een activiteit. Er zijn geen verplichtingen tijdens de reis, luister vooral naar jezelf en wat goed voelt voor jou.

Leeftijd

  • Wat is de gemiddelde leeftijd van de vrouwen?

Er staat geen leeftijdsgrens op het concept van Babes with Balls. Iedereen die aanwezig is, komt met een open mindset en deelt dezelfde interesses. Iedereen is er om een leuke tijd te beleven, met elkaar te verbinden maar ook met zichzelf. We kunnen altijd iets leren van elkaar, ongeacht een leeftijdsverschil, zolang er respect is. De leeftijd varieert tussen de 22-43 jaar, maar dit is telkens verschillend per groep/reis.

Vrije tijd

  • Zijn er vrije momenten?

Ja, natuurlijk! Naast de zaken die in het Babes with Balls reispakket zitten, zoals yogalessen en dinner avonden etc, is er zeker genoeg vrije tijd die jij zelf kan invullen. Er is vaak genoeg te doen en ik geef graag enkele tips voor uitstapjes of activiteiten.

  • Blijft de groep altijd samen?

Neen, jij hebt de vrijheid om te kiezen wat jij wilt doen in de vrije momenten. De surflessen en yogalessen zijn in groep. De dinner avonden zijn telkens gezellig om verder te connecteren. Tussendoor is het afhankelijk van de groepssfeer en jouw noden, hoe dit wordt ingevuld. Luister vooral naar jezelf of je me-time nodig hebt of toch graag samen in groep iets wilt doen. Er is geen groepsdruk en het is belangrijk om respect voor elkaars ruimte te hebben.